Munkebergs Gård

Marie Johnson

Mitt namn är Marie Johnson jag har bott och bedrivet hästverksamhet på Munkebergs gård sedan 2005 fram till den 1 april 2022 då jag sålde gården till familjen Keef. Innan jag flyttade till Munkebergs gård och starade min verkasamhet bodde och jobbade jag många år i Stockholm och runt om i Europa. Jag är född i Skåne med hästar som största intresse och har vuxit upp med avel och tävlingshästar. Tävlar och utbildar hästar till Svår nivå i dressyr. 

Kort resume:

Utbildning

- civ.ekonom fr Linné Universitetet, inriktning    marknadsföring & organisation

- Ledarskapsutbildning/management

- Säljutbildning

- Teamutvecking

- Human Dynamic - utbildad utbildningsledare

- Centrerad Ridning Nivå II - utbildad instruktör 
- C-tränarutbildning 

Tidigare arbeten:

VD - Capanova Executive Search

Internationell Rykryteringschef - Jobline (nu Monster.com)

VD - Wideys England & Spanien

Rekryteringschef Sverige - Proffice AB

Ungdomschef - Svenska Ridsportförbundet

Nuvarande arbete:

Familjehemsverksamhet för umgdomar.

Human & Horse Development - rekrytering- och management konsultuppdrag

Munkeberg Equestrian - utbildning av hästar och ryttare

Läs artikel om Marie i tidningen hästfokus

Management konsult

Jag har lång erfarenhet från ledande positioner i näringslivet och har stor erfarenhet av att driva och utveckla organistioner och människor. Jag tar konsult uppdrag inom affärsutveckling, headhunting och karriärcoaching. Är även utbildad och godkänd facilitator i Human Dynamics men arbetar inte aktivt med ledar- och teamutveckling idag.

En styrka är min långa erfarenheten av att leda och utveckla andra människor och affärskoncept, något som jag fortfarande brinner för.

 

Jag har också en förmåga att snabbt kunna se hur förändringar kan genomföras och hur de skapar effektivitet och lönsamhet.

 

Som person är jag positiv, med starkt driv, målfokuserad och resultatinriktad. Jag drivs av att utveckla affärer och människor, är effektiv och lösningsorienterad. Jag har lätt för att kommunicera med alla oavsett nivå. Jag brinner för det jag gör, är engagerad och entusiastisk. 

Ridning, undervisning & utbildning

Jag har specialicerat mig på att utveckla ryttarens sits och inverkan och har bla en bakgrund som instruktör i Sally Swifts metodik Centrerad Ridning och är tränare i dressyr. Jag hämtar inspiration, ideer och övningar från olika internationella instruktörer och sitsgurus.

Jag vidarutbildar mig varje år genom att gå olika kurser och clinics både i Sverige och utomlands.  

Som tränare försöker jag alltid se det som är bra, men som kan bli bättre. Min undervisnings- pedagogik bygger på positiv inlärning och mentalt lugn och avslappnad ryttare och häst. Jag har en god förmåga att snabbt se var ryttaren och hästen har sina grundproblem och börjar alltid med ryttaren och ryttarens sits, balans och hjälpgivning.

Jag undervisar ryttare på alla nivåer, det kan vara alltifrån enstaka tillfälle då en ryttare har ett problem som hon/han inte kommer tillrätta med i sin ridning till träning en gång i veckan.

Boka en tränings tid>>   läs mer om Centrerad Ridning >>