Munkebergs Gård
Även hästens ryttare får utbildning Även hästens ryttare får utbildning

Välkommen att lämna din häst hos oss för vidareutbildning, igångsättning efter en konvalescens eller skada. Vi har lång erfarenhet av att utbilda hästar efter den nivå dom befinner sig på för dagen. Det kan ibland var en utmaning att sätta igång en häst efter en skada eller komma till nästa nivå om man som ryttare har fastnat i sin ridning och inte vet hur man ska komma vidare. Vi hjälper såväl hästar som ryttar att "komma loss" och utvecklas.

Vi kombinerar vår långa erfarenhet med modern syn på hästhantering och utbildning med utgångspunkt från hästens naturliga beteende och förutsättningar. Monty Roberts metoder ligger till grund i den dagliga hanteringen dvs mentalt avslappnad häst som kan ta sig an sin uppgift utan stress. Vi arbetar för en långsiktig och varaktig hållbarhet med träningsprogram framtagna tillsammans med veterinär, hovslagare och kiropraktor. Vi är alltid ett team runt hästen när så behövs och vi är lika måna om alla hästar oavsett nivå, inriktining eller ras.

Tidsperiod bestäms efter vilka önskemål och förväntningar du har.

Hästarna vistas ute varje dag i fina stora hagar och får varierad träning 6 dagar i veckan.
 

Pris: 9 500 kr/månad (11 875 kr inkl moms)

1 lediga plats från 1 aug, kontakta Marie 0702-27 22 04


För dig som själv vill utbilda och rida in din unghäst finns möjlighet att få hjälp och guidning via vårt koncept  Unghästskolan där du kommer till oss och vi tillsammans utbildar din häst/ponny 
Läs mer om vår unghästskola
Läs mer om vårt videutbildningskoncept
Läs mer om vårt igångsättngskoncept 

Vidareutbildning av din häst

Vi tar emot hästar för träning och vidareutbildning i dessyr där vi följer den traditionella utbildningsskalans grundkoncept. Vårt mål är alltid att du ska få en trygg och välriden häst som klarar många olika miljöer och situvationer. Vi erbjuder ett genomtänkt och framgångsrikt koncept från den unga hästen där vi bygger upp hästens förtroende för ryttaren i balans och harmoni och hämtar bla övningar från den Centrerade Ridningens/Monty Roberts pedagogik. Med den lite mer utbildade hästen bygger vi upp och utvecklar den så att ryttaren kan rida sin häst med framåtbjudning och små lätta hjälper i balans och harmoni.  

Varje häst får ett individuellt program och vi varvar arbete från marken, tömkörning med ridning på ridbanan och i naturen. I programmet ingår även att ägaren/ryttaren får utbildning och får möjlighet att komma till oss flera gånger för både markarbete och ridning. Båda ska känna sig trygga med varandra innan hästen lämnar oss.
 

mer info om vidareutbidning >>       mer info om problemhästar >>