Munkebergs Gård

Utbildning

Välkommen att lämna din häst hos oss för igångsättning eller vidarutbildning. All utbildning sker enligt den traditionella utbildningsskalan och ridningens grunder med ett individanpassat upplägg. Vi har lång erfarenhet och en modern syn på hästhantering med utgångspunkt från hästens naturliga beteende och förutsättningar där bla Monty Roberts metoder ligger till grund i den dagliga hanteringen. Vi arbetar för en långsiktig och varaktig utbildning och tar emot såväl tävlingshästar som promenad och hobby hästar vars ryttare känner sig orygga eller har kört fast i utveckling och utbildning. I utbildningen ingår ett varierad upplägg med bla tömkörning, löshoppning och uteritter. 

Tidsperiod för tillridning/vidarutbildning bestäms efter vilka önskemål och de förväntningar du har.

Innan din häst lämnar oss vill vi att du själv kommer och rider din häst så du kan arbeta vidare med det vi har lagt grunden till.
 

Hästarna vistas ute varje dag i fina stora hagar och får varierad träning 6 dagar i veckan.

Pris: 9 500 kr/månad (11 875 inkl moms)

Det finns 1 lediga plats  fr 1 aug
kontakta Marie 0702-27 22 04


För dig som själv vill utbilda och rida in din unghäst finns möjlighet att få hjälp och guidning via vårt koncept  Unghästskolan där du kommer till oss och vi tillsammans utbildar din häst/ponny.

-"Cornelia har utvecklats mycket bra, hon är orädd och har varit ute och tävlat 4 ggr. Ni har gjort ett underbart jobb på henne och Frida tycker att hon har fått MYCKET gratis pga bra inridning och hantering. Tack / kram Frida och Cornelia"

C-tränare i dressyr C-tränare i dressyr

Inridning

All hantering/ridning börjar med att vi gör en Join-up, enligt Monty Roberts metod, därefter hanterar vi hästen på marken, skapar förtroende, får den att lyssna på vår röst och kroppsspråk. Därefter går vi vidare med tömkörning i kapson, sadelvänjning, tömkörning i träns, hänger på ryggen, sitter upp i sadeln, rider skritt, trav och galopp i lina därefter självständig ridning i ridhus, skrittar ut tillsammans med äldre häst. Travar över bommar och hoppar små hinder. Under hela perioden hästen är här löshoppas den en gång i veckan och går på upptäcksfärd i skog och mark.

Hästar under utbildning >>

Daglig utevistelse i gräshage Daglig utevistelse i gräshage

Vi lägger mycket stor vikt vid att hästen hela tiden känner sig trygg i all hantering, vid minsta lilla osäkerhet backar vi och går tillbaka ett steg. Hos oss kommer din häst känna sig lugn och trygg, något vi hoppas den ska bära med sig genom hela livet. Det ingår även att du som hästägare/ryttare kommer till oss vid 4-6 tillfälle för att "rida in dig" på hästen innan den åker hem.


Pris: 9 500kr /månad (11 875 kr inkl moms)

För mer information eller bokning kontakta Marie Johnson