Munkebergs Gård

Våra hästar och hästar i utbildning

2019Amber (34)

F. 2006 e. Highlight - Goldlöwe - Amiral.

Uppfödare Cecilia Wichmann, ägare Marie Johnson.

Amber har varit hos oss sedan 2011. Hon är utbildad tom MSV dressyr och med sin fina hoppstam är hon även duktig på att hoppa. En liten, vacker och explosiv fux dam som har tävlat framgångsrikt med vinster och placeringar i dressyr på MSV nivå. Dräktig för första gången, hon ville inte bli dräktigt med Majestic Tonga så tillslut lyckades vi med Suarez

Tabazz M
F 2013 e. Tabasco- u. Madness - Dardel-Magini-Brabant
Egen uppfördning. Ägare Marie Johnson
Har varit på utbildning hos Anna Svanberg i perioder 2016, 2019, 2020. Staratad i MSV med vinster och placering i varje start.
Mycket snäll och helt okomplicerad att rida. Har ärvt sin fars fina temprament.

Montez f 2005 e. New-Balance- Magini- Brabant. Egen uppfödning. Ägare Marie Johnson. Vår första avkomma på Munkeberg. En fantastisk häst, med ett hjärta av guld, vänligheten själv. Ett bra huvud, lagom framåt och arbetsvillig. Nu är han gårdens läromästare.

Madness f. 02 e. Dardel-Magin-Brabant Uppfödare: Rosita & Jonny Torevik Ägare: Nämdemansgården & Munkeberg.

Avelssto efter samma mamma som Montez, femte generation i familjens ägo. Har 5 avkommer 2 efter Skovens Rafael, 2012 Chaplin e. Cuper som blev 3:e bästa hopphästen i sverige på Kvalitetsbedömingen 2016, 2013 Tabazz M e. Tabasco, 2018 My kindness e.kannatol.

Går nu som sällskaps häst på Nämndemanna gården i Bromölla.
 

Några som varit här

Pendralon
Född 2016 e.Warstein
Under utbildning, han tämkörs, rids, löshoppar och går ut på promenader.
Penne som vi kallar honom, är en oerhört snäll men bestämd kille. Helt orädd, modig och självständig. Han har lätt för att lära sig, blir aldrig rädd och har mycket framåtbjudning.  Hans ägare Caroline kommer få mycket glädje av denna trevlig häst. 

Pompe
13 årig valcak som är här på vidareutbilning i dressyr. En riktig gentleman, så snäll och vänlig. Han gör alltid sitt bästa, han protestera aldrig, bara kämpar på, så man får inte begära för mycket.
Vi tömkör, dressyrtränar, hoppar och rider ut. Pompe har varit hos oss i två omgångar och har nu tagit gröntkort med sin ägare i fälttavlan.

Sandyman f. 08 e. Santana-Magini-Brabant Uppfödare: Kennet Johnsson. Ägare Nämdemans Gården, fam. Torevik. Sandyman hade 53 p på fölvisningen och är bror med Montez och Madness. En härlig personlighet som har varit genomsnäll i all hantering och helt cool att rida in. Alltid positiv och glad med mycket framåtanda och energi. Han åkte vidare till Anna Svanberg efter inridning hos oss för matchning inför 3-års testet. Anna tyckte att det är en trevlig häst som blivet mycket bra  inriden och hanterad.

Efter 3 års testet och lite vila forsatte han sin utbildnng hos oss.


Cornelia
f. 08 e. Carmaro M - Pik Trumpf. Ägare Frida & Marita Jörnkrans.

Cornelia kom till oss den 11 oktober 2011 och har ridits in hos oss under hösten/våren 2012. Hon har gått igenom vårt "program" som börjar med join-up, ledarskapsövningar på marken och därefter vänjas med däckel, tömmar, jord och sadel. Cornelia är en mycket känslig och vaken dam med bestämda åsikter och det har inte alltid varit lätt att få henne med på vad vad vi vill.  Cornelia tävlas framgångsrikt i hoppning.

Film - Första gången med sadel

 

-"Cornelia har utvecklats mycket bra, hon är orädd och har varit ute och tävlat 4 ggr. Ni har gjort ett underbart jobb på henne och Frida tycker att hon har fått MYCKET gratis pga bra inridning och hantering. Tack / kram Frida och Cornelia"

Nadine  f. 2002 e.Nactus-Martini-Pontus.

Ägare Gunilla Persson Sjöbo. Vidareutbildas i dressyr.

Ett jättetrevligt sto som rör sig bra och har en stor motor. Hon har inte varit igång så mycket dom sista åren så det blev mycket grundträning, form, följsamhet och mjukhet.

Nadine har varit hos i olika perioder och är nu hos sin ägare igen.

Dancing Queen f. 07 e. Donnerfly - ägare Stall Artness, Jeanette & Joen Björnberg. Ett tufft litet sto med mycket egen vilja. Hon har varit snälla att rida in, är orädd och snabblärd. Hoppar bra.

Dancing Queen har med sin nya ägare både debuterat i fälttävlan, hoppning och dressyr med mycket goda resultat.

Hästar som inte längre är med oss

Athena f. 92 e. Flamingo-Ganesco-Rotebolt. uppfödare: Jan Andersson ägare: Munkeberg. 

Stallets Old lady i alla bemärkelser. En underbar häst och ledare. Hon fick även tävla lite igen på "gamla dar" och fick bla 2 vinster och 1 placeringar på 4 starter. Utbildad tom MSV dressyr. Athena fick galoppera vidare på de gröna ängarna 23/7 2015 pga hovbensrotation.

Flipper f 2005 e. New Balance- Biaritz-Falstaff. Uppfödare: Bengt Nilsson. Lämnade oss med stor saknad i mars 2014.

En härlig personlighet som alltid var positv, nyfiken, glad och oerhört snäll men tuff. Kom inte ut på tävlingsbanorna  pga svaga bakkotor. Fick vandra vidare våren 2014.

 
Granat f 83 Granit -Lansiär uppfödare: Gunilla Persson. Vandrade vidare 2011 och lämande oss med saknad.

Kungen i stallet blev 28 år. Pigg, glad och med ett psyke av stål.

Granat galopperade vidare till de gröna betesmarkerna den 13 maj, han hade ont i sina knä och kände att han inte hade kvar sin kraft. Pigg och glad styrde han ändå flocken till sista stund. Han piaffade till platsen där han fick vandra vidare! En fantastisk häst! Vi tackar Gunilla Persson på Kristineberg att vi fick nöjet ta hand om honom.