Munkebergs Gård

Vi brinner för att utvecka hästar och ryttare. Vägen dit kan se olika ut, men glädjen finns alltid där. Det är varje dag ett nöje att möta och träna med sin vän, hästen. Eller hästens vän ryttaren. Lika fantastiskt som det är att se sina föl växa upp och bli trygga individer, lika fantastiskt är det att täffa en nära på utdömt halt häst som med rätt täning kommer tillbaka och tävlar igen, eller en ryttare som för första ången i sitt liv verkligen kan sitta ner i traven. Den glädjen vi ser hos individen, häst eller ryttare den är fantastiskt.
Happy horse, happy athelte. Vi är alla olika men ändå så lika.

I vår hästverksamhet finns också våra egna hästar som utbildas för att kunna utbilda dig och tävla ibland. Att rida en välutbildad häst och få känna känslan av att allt funkar när man trycker på de rätta knapparna... ja det är härligt. 

Vi vidareutbidning din häst, rehabiliterar eller sätta gång efter en skada.

Eftersom Munkebergs Gård är såld kan vi inte ta emot några hästar förrän den nya gården står klar 2023. 

Även hästens ryttare får utbildning Även hästens ryttare får utbildning

Välkommen att lämna din häst hos oss för vidareutbildning, igångsättning efter en konvalescens eller skada. Vi har lång erfarenhet av att utbilda hästar efter den nivå dom befinner sig på för dagen. Det kan ibland var en utmaning att sätta igång en häst efter en skada eller komma till nästa nivå om man som ryttare har fastnat i sin ridning och inte vet hur man ska komma vidare. Vi hjälper såväl hästar som ryttar att "komma loss" och utvecklas.

Vi kombinerar vår långa erfarenhet med modern syn på hästhantering och utbildning med utgångspunkt från hästens naturliga beteende och förutsättningar. Monty Roberts metoder ligger till grund i den dagliga hanteringen dvs mentalt avslappnad häst som kan ta sig an sin uppgift utan stress. Vi arbetar för en långsiktig och varaktig hållbarhet med träningsprogram framtagna tillsammans med veterinär, hovslagare och kiropraktor. Vi är alltid ett team runt hästen när så behövs och vi är lika måna om alla hästar oavsett nivå, inriktining eller ras.

Tidsperiod bestäms efter vilka önskemål och förväntningar du har.

Hästarna vistas ute varje dag i fina stora hagar och får varierad träning 6 dagar i veckan.
 

Pris: 10 500 kr/månad (13 125 kr inkl moms)