Munkebergs Gård

Centrerad Ridning - för ryttare på alla nivåer

Centrerad Ridning är en metod/pedagogik framtagen av legendariska Sally Swift, författare till böckerna ”Ett med hästen” och ”Centrerad Ridning”, som på ett enkelt sätt lär ut och förklarar den traditionella ridningens grunder för hur du rider din häst i balans och harmoni utan muskelstyrka och tvång.

 

Som ryttare inverkar du hela tiden på hästen med din sits vare sig du är medveten om det eller ej. Genom ökad kroppsmedvetenhet och insikt kan du lättare ge klara och tydliga hjälper vid rätt tillfälle och känna in hur hästen reagerar.

En bra sits i balans är grunden i all ridning och har även stor betydelse för hästens rörelsefrihet och hållbarhet. Inom Centrerad Ridning börjar man med att fokusera på din sits, lossar på spänningar, snedhet och motstånd, hittar balans och följsamhet i din ridning. Läs mer om Centrerad Ridning

Artikel i tidningen Hästfocus

Centrerad Ridning hjälper dig bli en bättre ryttare

Klicka för mer info om Marie Johnson Klicka för mer info om Marie Johnson

Marie Johnson driver Munkeberg Equstrian har specialiserat sig på ryttarens sits & balans. Marie är utbildad C-tränare och tränare i Centrerad Ridning.

Det har blivet populärt att träna på distans, dvs någon filmar dig när du rider och Marie ger dig feedback och övningar som hjälper dig att komma till rätta med dina problem. Det kan vara alltifrån att du sitter snett till att du har svårt att sitta ner i traven eller göra en skänkelvikning. Du kommer få många tips och råd som kommer vara till stor glädje för dig.

 

Vill du veta mer om hur du kan träna upp din ryttarkänsla eller anmäla dig till en kurs, en privatlektion eller kanske själv arrangera en helg/kvällskurs hemma hos dig är du välkommen att kontakta Marie som gärna svarar på dina frågor.

 Kursutbud >> 

Ta din ridning ett steg vidare och finslipa sitsen 

 

Under 2 timmar får du en övergripande genomgång hur du kan förbättra din sits och ryttarkänsla. Vi går igenom teori och några av Sally Swifts och Eckart Meyners många övningar som bla syftar till att öka din kroppsmedvetenhet så du kan förfina dina hjälper och lättare hitta den djup följsamma sitsen. Därefter ett ridpass i grupp där du får prova olika övningarna i sadeln.

Ett inspirerande och roligt upplägg som passar alla ryttare oberoende av ridinriktning eller nivå. En bra sits i balans är grunden i alla god ridning. Du är även välkommen utan häst för att prova på olika övningar och titta på ridpassen.

 

Vill du arrangera en "prova på" dag/kväll hemma hos dig eller i din klubb.

  

Antal: 6-12 ridande deltagare, obegränsat deltagare utan häst

Pris: 750 kr/ridande deltagare, 250 kr/deltagare utan häst

Milersättning utgår med 35 kr/mil.

 

Max 8 ridande deltagare.

 Anmäl >>    För mer information maila Marie Johnson

En centrerad, välbalanserad ryttare med god medvetenhet om både sin egen och hästens kropp och rörelser kan hjälpa sin häst att utveckla den rätta muskulaturen och röra sig i balans, med framåtbjudning, rörelsefrihet, spänst och lydnad. Hästen får möjlighet att arbeta i harmoni med sin ryttare och glädjas åt sin uppgift.