Munkebergs Gård

Träna när du vill med Ridesum

Nu behöver du inte lasta hästen och åka iväg på träning. Allt du behöver göra är att be någon filma dig när du rider eller sätta din telefon på ett stativ. Slå på telefon, sätt hedset/hörlurar logga in i appen Ridesum och så är träningspasset igång. 

Jag har nu haft flera träningspass via ridesum och eleverna upplever det som om jag finns på plats hos dom. Som tränare tycker jag att det funkar utrmärkt. Ryttaren hör Marie tydligt och Marie ser ekipaget bra. Appen gör det möjligt att träna så ofta du vill eller när du ha kört fast


Ladda ner Ridesum till din telefon så kan du genomför ett digtalt ridpass med Marie Johnson
Boka ditt ridpass i appen, Marie bekräftar dag och tid. När den aktuella träning ska starta är det bara att starta ridpasset i appen så kopplas ni ihop.
Ett ridpass kostar 450 kr

En bra sits är grunden för god ridning

Som ryttare måste du alltid tänka på hur du sitter och vilka hjälper/signaler du ger till din häst. Det är viktigt att du har en bra grundsits där du inte hindrar eller stör din häst. All god ridning startar i en bra sits. Många gånger har vi som ryttare kommit in i mönster och vanor som kan vara svåra att rätta till, om man ens vet om dom.

Att vid varje ridpass ta en liten stund att analysera din ridning och jobba med olika delar i sin sits som man vill förbättra hör till den medvetna ryttarens vardag. Ibland kan det vara svårt att veta vad man gör och om det är rätt eller fel. Vanligt är att vi gör på tok för mycket och den känsliga hästen stänger av. Då kan du behöva ett tränat öga som hjälper dig från marken.

Vill du ha hjälp med att utveckla din sits och inte har möjlighet att komma till oss, kan vi hjälpa dig på distans. Du kan ladda ner Appen Ridesum i din mobil ch söka på Marie Johnson. Där kan du boka en tid fö ett digitalt ridpass.
 

Marie är sitsexpert

Marie Johnson, är tränare i dressyr och har specialiserat sig på ryttarens sits och balans, hon har hjälper ryttare med såväl små som stor rid- och sitsrelaterade problem.

Artiklar i Hästfocus

Läs artikel i nummer 4

Läs uppföljning i nummer 5

Läs artikel om Marie i hästfocus