Munkebergs Gård

Dressyrträning

Marie Johnson  

Jag kör ut och håller träning hemma hos dig.
Om det är längre än 2 mil från Kristianstad tillkommer milersättning på 25 kr/milen


Privatlektion, egen häst 550 kr/person 45 min.

Deladlektion, egen häst 350 kr/person 60 min 
10 lektioner 4 950 kr. Vid köp av 10-kort får du 550 kr i rabatt. Lektionerna gäller även tömkörning.

För bokning eller mer info marie@munkedala.se
el 0702-272204

Distansträning med Ridesum
Boka tid i Ridesum appen och maila Marie att du har gjort en förfrågan.
Lada ner appen Ridesum 
Lektionen kostar 450 kr


En eller flerdagarskurs på er anläggning

Dagarvode heldagskurs på er anläggning 7 000 kr/dag ca 8 timmar + körersättning 35 kr/milen.
Läs mer om populära upplägg, tex Ride, Wine & Dine
Skräddarsyr upplägg efter önskemål.

Tränare Munkeberg Equestrian

Jag, Marie Johnson, är dressyrtränare och utbildar hästar upp till svår nivå. Jag har specialiserat sig på att utveckla ryttarens sits och fysik för att nå ett enklare samarbete med hästen. Mitt intresse för att utvecklas startade för över 30 år sedan när jag medverkade på en kurs för Sally Swift, författare till boken Ett med hästen. Då förstod jag hur lite jag som ryttare behöver göra för att hästen ska förstå vad du vill göra utan muskelstyrka eller tvång. Sedan dröjde det till 2003 innan jag startade min utbildning och fördjupning i hur våra kroppar, sits och balans kan skapa de rätta förutsättingarna för enenklare utveckling med hästen.

-"Att förbättra din fysik förbättrar din förmåga att enklare samarbeta med din häst"
Min träningen baserar sig bla på att du som ryttare ska bli mer medveten om hur din kropp agerar och ger hästen olika signaler. Du får lära dig mer om hur lite du behöver göra för att hästen ska uppfatta vad du vill.

Är du liksidig, har du bra balans, har du en oberonde hand osv. Jag använder mig av olika metoder/pedagogik i hur du förbättrar din sits och ryttarkänsla. Passen startar alltid med dig som ryttare, din sits och hur din kropp och position påverkar din häst i olika gångarter och rörelser.

Jag rekomendarar att du börjar med ett introduktions pass där vi går igenom de hörnstenar som du behöver jobba med i din ridning. Både teori, fysisk träning och ridpass är viktiga delar för din och hästens utveckling. Även om du är en rutinerad ryttare. Det finns alltid delar du kan förbätta. Vi går igenom rörlighet och följsamheten i din kropp och du får övningar som du kan träna vidare på hemma.

Du kan boka distansträning via appen Ridesum, läs mer på www.ridesum.se

mer info "introduktionsdag" >>

- "Önskar bara tacka för gårdagens "prova-på-kurs". Det var mycket tankeväckande. Jag har hela tiden vetat att jag har problem med min sits och ridning, men inte hittat den hjälp jag sökt. Det du gav mig på 45 minuters praktisk ridning i går är något som jag har sökt större delen av livet. Jag bugar och min häst är nog väldigt tacksam att någon fick hennes matte till att tänka efter med vad sjutton håller på med där uppe"

Boka träning

  • Fyll i det datum som du önskar rida
  • Tex mellan 13.00-14.00
  • Berätta kort om dig och din häst