Munkebergs Gård

Marie Johnson dressyrtränare

Marie är utbildad tränare i dressyr och instruktör i Centrerad Ridning med specialinriktning på att utveckla ryttarens sits. Fokus ligger på att hitta balans och harmoni i samspelet med hästen utan muskelstyrka och tvång. All undervisning utgår från att hitta den följsamma och ändamålsenliga sitsen som möjliggör för hästen att uföra rörelser avslappnat och i balans. 

Marie tar emot hästar/ponny för vidareutbildning och tränar själv för Anna Svanberg.
 

- "Som ridinstruktör försöker jag alltid se det som är bra, men som kanske kan göras enklare och i bättre samspel med hästen. Min undervisningsmetodik bygger på positiv inlärning och ett mentalt lugn. En avslappnad ryttare och häst med den rätta spänsten. Jag har en god förmåga att snabbt se var ryttaren och hästen har sina grundproblem och börjar alltid med ryttaren och ryttarens sits och hur ryttaren "använder" sin kropp. Jag börjar med ryttaren eftersom hästen mycket enkelt och okomplicerat gör det du ber den om när du gör rätt"

Marie undervisar ryttare på alla nivåer, det kan vara alltifrån enstaka tillfälle då en ryttare har ett problem som hon/han inte kommer tillrätta med i sin ridning till träning en gång i veckan.

  

Marie åker även ut till klubbar och privata anlägganingar och håller träning och "Sits clinics"

Boka en tränings tid>>   läs mer om Centrerad Ridning >>

Läs mer om Maries distansträning>>