Munkebergs Gård

Vad tränar du?

Vi ryttare är så duktiga att ta hand om våra hästar. Hästarna får sin årliga vet check, vi kollar tänderna, kiropraktern och massören kommer regelbundet vi köper bra anpassad utrustning, vi tränar hästen varierat så den bygger upp sin muskeltur. Och detta är så klart jätteviktig. Men vilken tid lägger du på din egen träning?
När jag har kurser brukar detta vara ett ämne vi diskuterar mycket.
Jag frågar alltid hur mycket tid lägger du på din egen träning?

Svaren varierar naturligtvis, en del säger att dom tränar lite, tex spriger någon gång i veckan. Men dom allra flesta säger att dom tyvärr inte hinner med någon egen träning.
Det är jobb, barn, matlagning, hästar mm helt förståligt att dagrana fylls med livet... men är det inte viktigt att du som ryttare är följsam och har orken att att rida och utveckla din häst? Jo visst säger alla, men det är det där med tiden.

Är det så att du inte ens har 15-20 minuter över till att träna, då är det något som är galet. Ge dig själv tid. 15-20 minuter om dagen kommer göra stor skillnad för alla som rider. Du behöver inte lämna hemmet, bara sätta på youtube, där hittar du massa olika mycket bra videos som gör dig smidigare och röligare i sadeln.
Värmer du upp din häst innan ridpasset börjar? ja självklart. Värmer du upp dig själv innan ridpasset? va, vad menar du... nja  eller nej det gör jag nog inte.
Om inte du är uppvärmd och följsam så kommer du ha svårt att rida din häst på dess fulla förmåga. Ett exempel är om dina muskler är lite stela och korta, du håller då emot istället för att vara följsam. Uppvärmning med streching är att rekomendera.

Så börja hösten med att lägga till en ny vana, en vana att träna, inte bara för din skull utan även för din hästs välbefinnande. Den kommer älska dig.
Så 15-20 min träning varje dag, hitta dina övning som passar för dig, det kan vara övningar som du gör i stallet, innan ridpasset, på morgonen eller på kvällen innan du går och lägger dig. Gör det som passar dig.  Det viktiga är ATT du gör det! Och det bästa av allt, det är gratis ;)

Ryttaryoga är oerhört effektivt och det finns massa enkla bra övingar på youtube min favorit är  Yoga for Equestrians.
Nu kör vi, lycka till!

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter