Munkebergs Gård

Nu kommer breven

Den vita bilen rullande in på gårdsplanen, filmteamet var på plats och jag mötte Linda utanför huset.
Solen sken och det var en underbar dag i slutet av maj. Nu skulle jag få mina beundrarbrev. Man har ju sett när Linda kommer till gårdarna med stora lådor fyllda med brev, jag hoppades så att jag hade haft fel i mina funderingar, att jag inte skulle få några brev eller väldigt få.
Överraska mig nu Linda, tänkte jag.  Linda hoppar ur bilen med ett gäng brev under armen. Shit, det ser tunt ut.  Fasen ännu färre än jag tänkt mig. OMG hoppas att det i alla fall är något brev som är rätt.
 
TV debuten
Casting programmet där vi åtta bönder skulle presenterats på TV4 sändes i början av april. Hela familjen var samlad hemma hos mig. Vi knödde ihop oss i sofforna, åt pizza och drack vin. Stämningen var hög. Jag var jättespänd på hur det skulle vara att se sig själv på TV. Åh där kom jag, "hej Marie heter jag, är 55 årig hästbonde från Kristianstad" Riktigt kul faktiskt. Jag var supernöjd med hur dom hade klippt ihop min presentation. Det känds bra. Det var jättefina presentationer av oss alla. Äntligen fick jag ”lära känna” de andra bönderna. Så kul att se oss alla. 

Åh så kanonspännande, nu var vi igång på riktigt. Äntligen kunde jag berätta och prata om det jag själv vetat i flera månader men inte fått prata om. Nu var det äntligen officiellt att jag skulle vara med i årets Bonde Söker Fru. 
Expressen var först, redan undertiden programmet sändes kom den första artikeln. Dom hade intervjuat mig tidigare på kvällen. Kommande dagar blev det många Radio och tidnings intervjuer. Intresset för programmet är stort.  Men också för mitt tidigare samboliv och varför det hade tagit slut. Något som jag bestämt sagt att jag inte vill prata om, men tyvärr har det kommit ut små delar ändå. Nu ville jag att det skulle det handla om framtiden.

En skitkul radiointervju gjorde jag på Radio Kristianstad. I slutet av intervjun skulle jag få se bilder på fyra kända män, jag skulle välja den som jag tyckte bäst passade som min dröm man.  Först var det Ernst Kirchsteiger, nja inte riktigt för mysig och kanske lite mesig.  Artisten JC, nja lite för mycket guldkedjor. Mikael Persbrandt, ja skitsnygg och klart spännande men kanske lite för häftigt humör för mig. Ola Conny, visste jag inte riktig vem han var men han ser snäll ut men tyvärr inte min typ. Ja ni hör ju själva det här blir inte lätt. Jag är kanske lite kräsen…

Åtta bönder i två program
Efter lanseringen av alla bönderna förstod jag ganska snabbt att jag inte skulle bli en av de fyra bönderna i Bonde söker fru på TV4. Jag hade tuff konkurrans. Susanna hade ju en given plats, hon är en underbar person, rolig och snygg. Och hon skulle få mycket brev och rätt sorts killar att välja bland det var jag säker på. Simon var såklart självskriven, trevlig och ser bra ut. Andreas var glasklar, hästveterinär OmG han kommer få tonvis med brev, vilket han fick. Men jag hade av misstag fått höra att han hade hoppat av. Sen var det nog hugget som stucket om det skulle bli Henrik, Per eller Magnus. Mot slutet förändrades spelplanen. Leonora som var med förra året skulle få en ny chans, hennes popularitet är enorm så det var ju en hit att hon tackade ja. Och så dök Erik fågelbonden upp, både snygg och trevlig. Så nu blev det lite svårt att gissa. Men min gissning var att Susanna, Simon, Erik och Leonora skulle vara med i TV4. Inte helt rätt. Bara nästan.

Bonde söker fru eller Kärlek åt alla
Det var först på brevutdelningen med Linda och rullande kamera som jag skulle få veta om det blev Bonde eller Kärlek åt alla. Visst hade det varit superkul att kunna bjuda med 5 snygga män hem hit till Munkeberg, så klart att jag hoppades in i det längsta att det skulle bli Bonde även och jag förstod att det nog inte skulle bli så. Vad är det som avgör vilket program man kommer att medverka i? Jag vet absolut inte men om jag får gissa, så dom som får rätt urval, dvs där det kan finnas ett par alternativ till riktiga romanser, dom ligger nog högst upp. Då kan det bli riktigt bra och spännade TV. Lite intriger. Sen ska du ju kunna välja ut 10 st som du är intresserad av att speed dejta på Sundbyholm. I kärlek åt alla väljer du ut 5 st brevskrivare som du vill dejta så det är ganska stor skillnad.

Desto närmare brevutlämningsdagen jag kom desto mer sa min magkänsla att det här nog inte riktigt kommer bli det hoppats på. Det kom en hel del brev direkt till mig och kvalitén på dessa var ju inte så att jag ramlade baklänges direkt. Avsaknad av marknadsföring av mig och några till gjorde dessutom att jag blev orolig, dom hade lovat extra insatser men dom uteblev. Vad är det som händer? jag kanske inte ska vara med, kommer Fremantle ringa och säga att dom byter ut mig? Under en längre tid trodde jag verkligen det.
 
Breven på bordet
Nu var Linda och filmtemet här. Det verkade ju faktiskt som jag ska vara med men du vet inte vad Linda kommer säga förrän kamerorna rullar. Nu satt jag och Linda där vid poolen och det var det dags att kolla in min lilla brevhög. Det var jättekul att träffa Linda igen, alltid glad och positiv. Kamerorna rullar. Breven kom upp på bordet. Det var ju inte så illa ändå, det var faktiskt ganska många brev. En del såg misstänkta ut, var det ”fake” brev?  Har dom lagt in lite tomma kuvert så det ska se mer ut, tänkte jag. Men kuverten innehöll riktiga brev. Många mailar in sina brev och då läggs dom i lite färgglada kuvert. Linda tog fram några brev som hon trodde skulle intressera mig.

Det var det Tore, oerhört välskrivet och intressant dessutom på fint brevpapper och riktiga foto, Jyrki som skrev lite speciellt men bra, Alireza som hade skrivet för hand och ritat en gullig bild där han och jag satt och fikade, och så läste vi några till.
 –”Dom andra då ska vi inte läsa dom?  Dom får du läsa själv sen i lugn och ro. Någon hade gjort ett första urval till mig, och det hade dom gjort bra. Vi läste breven, diskuterade skattade och hade kul. Det var bestämt att jag skulle ringa Jyrki. Men innan jag ringde upp honom berättade Linda att jag skulle få bjuda in honom till Siggesta för jag skulle inte dejta någon hemma på gården. Yes, då är jag fortfarande med i matchen. Det var jag ju dessutom beredd på så det kändes bra.

Lite spännande att ringa upp en okänd man framför kamerorna. Vet han att jag ska ringa? Nej, bara att det eventuellt kan bli så….. OK nu ringer vi honom. Hallo Jyrki! Han lät glad och var lättpratad. Hmm ja riktigt trevig faktiskt. Det kanske inte blir så tokigt ändå. Vi läste dom andra breven och där fanns några som var intressanta men inga, wow you blow me away. Det va allt från en ung grönsaksodlare till en äldre sjukpensionär, ja hela registret fanns där.
 Jag tog min syrra till hjälp, hon tyckte jag skulle vara positiv och se att det faktiskt var jättemånga bra brev att välja mellan. Men när hon också läst alla breven kom vi båda fram till vilka 5 som jag skulle bjuda in.

Tyvärr blev det av olika anledningar inte de 5 som jag hoppats på som kom till Siggesta. Det blev många samtal med produktionen, ångest och vånda innan det stod klart vilka det skulle bli som jag skulle träffa på Siggesta.
Jag är så oerhört glad att jag fick komma till Siggesta och träffa mina brevskrivare där. Men mer om det i nästa blogg, då blir de speed dejting något jag aldrig tidigare har testat. Men gärna gör igen, det var superkul.
Ha en fin vecka!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar