Munkebergs Gård

Nu är Bonde inspelningen i gång

I förra veckans avsnitt av Bonde söker fru-Kärlek åt alla på TV4 play kunde du se hur jag lämnade gården och sa hej då till mina brevskrivare. På Sjuan tog jag Tore på en rid dejt, det blev grillfest och enligt vissa, skandal.
Mer om detta och vad som händer lite bakom kulisserna kan du läsa mer om i kommande bloggar. Idag ska det handla om min fösta TV inspelning av Bonde söker fru. Programmet som skulle presentera och marknadsföra mig, min dejting annons.
 
Kameran rullar
Jag hade just släpp ut hästarna när jag såg den vita bilen komma körande ner i allen. När den vita bilen kommer, ja då vet alla vi som har kollat på Bonde söker fru vem som kommer. Ja just det, då kommer Linda Lindorff. Det skulle bli mitt allra första möte med Linda. Och nu skulle vi börja filma. Många tror nog att man har träffats innan. Suttit och snackat, gått igenom vad vi ska spela in, vad vi ska prata om och vad som ska hända. Men så är det inte alls. När Linda klev ur sin vita bil och sa -” Hej Marie”, då var det verkligen vårt första möte. Möten med Linda ska alltid vara autentiska. Och hon var precis så trevlig, positiv och lättpratad som jag hade sett henne vara på TV. Mina första ord i rutan var med Linda, där vid bilen. Vi var igång. Gud så kul.
Inspelningen av ”Bonde” gick inte till riktigt som jag hade trott.  Jag fick inte veta något i förväg tex vad ska vi prata om eller vad ska hända utan allt som vi ser i rutan är ”på riktigt”,  det är det som spontant händer och sägs. Producenten talar om var vi ska vara och vad vi ska göra. Några manus finns inte, så när kameran rullar och micken är på är det Linda som styr samtalet. Då är det bara att prata på. Det är aldrig några omtagningar ut kameran rullar hela tiden. Jag trodde det skulle vara mycket mer regisserat. Det var det inte alls, i alla fall inte för oss deltagare.
 
Sätt på dig lite bonniga kläder
Denna februari dag bjöd på stålande sol och värme som i april, producenten, assistenter och filmteamet kom tidigt på morgon. Jag hade dukat upp frukost och vi fick lite tid att lära känna varandra. Linda skulle komma senare på förmiddagen vid 10-tiden. Eftersom jag inte fick träffa henne innan vårt första möte vid bilen fick hon hålla till i Munkhuset när hon kom till gården.

Jag hade mycket bekymmer och tankar kring vad jag skulle ha på mig. Jag ville ju visa mig i rutan från min bästa sida för nu skulle kanske över en miljon svenskar få träffa mig och titta in i mitt hem. Och förhoppningsvis satt där några snygga män i sina TV soffor och gillade vad de såg.
Skulle jag ha stallkläder, ridkläder, vanliga kläder? var skulle vi spela in, ute inne osv?  Jag fick svaret att jag skulle ha ”bonniga kläder” typ rutig skjorta. Men det har jag inga sa jag. Ja ha, vad ska jag ha då? Det fick bli ridkläder. Jag älskar att gå omkring i ridbyxor dom är så sköna, tajta och stretchiga. Jag gillar att matcha hästens schabrak med mina ridbyxor så jag har dom i massa olika färger. I dag fick ett bli ett par blåa och en rosa polotröja, jag älskar rosa. Helst hade jag velat presentera mig i kjol, snygg topp och högklackade stövlar, det är mer jag som person. Men nu är ju detta Bonde söker fru och jag är en hästbonde och jag ska så klart presentera mig så.

Inspelningen hade börjat bra
Det var så superkul jag fick verkligen mycket energi och jag trivdes framför kameran. Jag var inte alls nervös och kunde vara mig själv hela tiden. Filmteamet var här i två dagar, det var intervjuer i olika miljöer runt om på gården. Med Linda var det lite snack både ute och inne. Jag tänkte flera gånger, hoppas nu bara att det inte kommer folk som är ute och promenerar med sina hudar.  Vilket det ofta gör. Då är det väl snart ute på bygden att det spelas in något på Munkeberg…..jag ville inte dra till mig uppmärksamhet. Jag tror vi hade tur, jag såg inte till en enda hundflanörer, skönt. Ville ligga lågt.

Vilka egenskaper söker du hos en man?
Nu gällde det att med några få meningar säga exakt rätt saker. Inte helt lätt. Det var viktigt att jag kortfattat kunde formulera vad jag söker för man, vem jag ville skulle skriva brev till mig, vem jag ville träffa och dejta. Frågorna kom om och om igen, beskriv din dröm man, hur ser din dröm man ut, hur ska din dröm man vara?  Jag svarade ungefär samma sak varje gång. Han ska vara jättesocial, glad och positiv, humor med glimten i ögat. Han får gärna ta plats och ha pondus. Mycket driv och mod. Man han ska också vara pålitlig, snäll, lugn och trygg. Jag tror att jag till och med beskrev min dröm man som en av mina hästar.   -” han ska vara som Tabazz. Alltid vilja framåt, orädd och modig men ändå känslig. Positiv och glad, självständig och väldigt trygg i sig själv”  Ja, så ska han nog vara, finns han?
Vad jag inte vågade säga var att han inte bör vara äldre än mig, gärna yngre. Det vågade jag inte säga i TV, men det ångra jag idag. Många av mina vänner är yngre och jag kan ju inte dejta någon i mina föräldrars ålder som i och för sig är väldigt unga, just över 70 år. 
 
Min presentation i TV4 är jag nöjd med men det som visats på sociala medier är faktiskt det enda som jag inte är nöjd med av allt som har visats. Min ”presentations trailer”, som egentligen var det viktigaste av allt, var bitvis riktigt jäkla dålig. Jag tänker då främst på när jag sitter på min gamla traktor med Wera i knät och säger något om att jag vill ha mycket brev….ja en stor brevhög vill jag ha. Jag gillar inte att det blev så mycket fokous på breven. Ja sa så mycket annat som var viktigare.
Men hur det skulle klippas visste jag ju inte då, under inspelningen här i februari. Då bara babblade jag på.
 
Hästen slet sig
Produktions teamet ville gärna filma när jag jobbade på gården, körde traktorn, fixade i stallet gjorde i ordning hästarna och red. Min syrra, Jeanette var här så hon kunde hjälpa mig lite med hästarna. Hästinslaget, det höll på att sluta riktigt illa innan det ens han börja. Vi skulle ta in några av hästarna från hagen till stallet och min syrra skulle ta den som jag trodde var mest stabil, Montez 12 år. Hon känner inte mina hästar så det kändes bra. Det var mycket folk överallt och jag tänkte att någon av hästarna kanske skulle reagera på killen som sprang runt med kameran på axeln. Men det gick bra med kamerakillen så då var det nog lugnt. Jag kommer gående med min 5-åriga Tabazz M typ 1,78 hög och ska stanna för att prata med Linda. Kameran skulle strax börja rulla och syrran skulle bara gå förbi oss med Montez för att ställa sig en bit bort. Då händer det. Montez får syn på ljudmannen som kommer runt hörnan. I ett stativ högt upp i luften sitter en grävlingsliknande gestalt (mikrofonen), han får fullkomligen spel och hoppar upp i luften med svansen i vädret trumpetandes. Han jazzar runt och min syrra tappar honom. Linda som är skit rädd för hästar, blir vit i ansiktet. Här måste jag agera snabbt.  Jag går lugnt bort mot Montez med min 1,78 häst dansande vid min sida, ber alla bara stå STILLA och håll er LUGNA. Det blir lite dramatik. Som tur var tydde sig Montez till mig och Tabazz , han stod stilla och vi kunde få tag i honom igen. Vi får snacka utan hästarna säger Linda, inga mer hästinslag, ni får filma med hästarna när jag har åkt. Så fick det bli. Vi gick in i huset och filmade vidare där i ställt. Det kunde faktiskt slutat illa och skrämda hästar kan nog göra de flest lite rädda.
 
Är hon så trevlig som hon verkar?
Jag får nästan alltid frågor om Linda när jag träffar folk och vi börjar prata om Bonde, Linda hur är hon? Är hon som på TV? Jag måste säga till alla som undrar. Ja, hon är verkligen supertrevlig, vänlig, genuin och lätt att prata med. Hon är, som vi hästmänniskor säger, ett riktigt fullblodsproffs. Efter alla år i olika produktioner, 13 år i Bonde, vet hon precis vad som hon ska prata om, vad tittarna kommer tycka är intressant, hur hon får andra att öppna sig. Hon är riktig, riktigt bra och riktigt genuint trevlig. Hon kommer, gör sitt jobb snabbt och proffsigt, sen åker hon hem igen. När Linda är på plats, då rullar kameran och vi är i inspelning. Jag hade verkligen roligt med Linda, vi bara snackar på och det är nog det som gör att det blir lite ”live” känsla över alla bonde programmen.

Det här gick ju bra
Det hade varit otroligt roliga dagar. Jag blev också väldigt glad över att jag fick beröm för att jag hade så lätt för att vara mig själv framför kameran och att jag snabbt visste vad jag skulle säga. Vissa inslag som teamet hade beräknat skulle ta 2 timmar var vi klara med på 30-40 minuter. Så det blev mycket snack och fika. Och det var jättekul, för alla precis alla i teamet var så trevliga.
 Jag var lycklig, glad och förhoppningsfull. Det här har gått bra. Nu är det bara att vänta på att vi ”bönder” ska presenteras på TV4 . Jag längtade och var otålig av nyfikenhet, undrar hur jag kommer presenteras?  Kommer någon vilja skriva till mig? Och äntligen skulle jag också få se de andra bönderna.
Nästa vecka kommer jag berätta mer om nästa inspelning. Nämligen brev utlämningen.

Kommentera gärna:

  • Ulrika Palm • 28 november 2018 23:23:34
    Så roligt att läsa om dina upplevelser inför denna stora händelse i ditt liv! Inte varje dag som man får synas i TV. Ser med spänning fram emot att höra fortsättningen. Du är så bra framför kameran och i verkligheten också! Kram faster
  • Tore • 27 november 2018 17:13:15
    Din presentation på TV4 tyckte jag var urstark, den gjorde direkt intryck på mig. Den var så bra ! Jag fängslades snabbt av din energi, din glädje och det där glittret i ögonen som kameran fångade upp. När filmsnutten var slut så fick jag spola tillbaka (tur att det fanns på TV4play också) och se den igen. Och se den igen. Och igen. Och bara en gång till....
    Till sist insåg jag att det fanns ingen återvändo, här måste skrivas ett brev!
    "Tore hit och Tore dit"

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

loading...