Munkebergs Gård

Kontraktet påskrivet

Glad som en lärka lämnar jag Munkebergs gård och beger mig till Stockholm för att träffa produktionsbolaget Fremantle och TV4. Nu ska det signas kontrakt och jag ska få träffa alla i teamet kring Bonde söker fru, producenter, assistenter, yttersta ansvariga, jurist, psykolog och gudarna vet vilka fler…. Nu börjar resan, jag är laddad.

Singel mingel i Sturegallerian
Jag älskar Stockholm, det känns fortfarande som att komma hem, varje gång jag är på besök känns det som jag aldrig har flyttat därifrån. Denna gång var det extra roligt att komma upp, jag skulle ju också passa på och träffa min vän Ina, vi ses allt för sällan sedan jag flyttat till Skåne. 
Jag kom upp kvällen innan mötet. I väntan på att Ina skulle sluta sitt jobb tog jag en sväng i Sturegallerian. Wow, där var det ”singels night”. Vilket sammanträffande.  Här serverades gratis bubbel och färgglada shottar. Här gällde det att välja rätt färg, för enligt bartendern beskriver shotten du väljer din personlighet. Jag valde röd, sedan grön och gul. Kommer inte riktigt ihåg vad jag fick för bedömning men det blev mycket snack och så var dom ju jättegoda. Det vibrerade verkligen i luften av alla blickar som möttes. Detta ar supekul. Singel minglet avslutades med en fantastisk rolig stand up show med författaren Henrik Fexeus. Temat var så klart dejting, gud vad vi skrattade och kände igen oss i hans beskrivningar. Stockholmsvistelsen hade verkligen börjat bra.

Alla bönder var hemliga
Tidigt nästa morgon hämtade taxin mig på Västmannagatan och vi tog oss snabbt ut till Gärdet och Fremantles lokaler. Som faktiskt ligger i samma hus som jag själv tidigare har jobbat i. Så det kändes lite vant att ta hissen upp.
Jag hade tidigare fått veta att vi inte skulle få träffa de andra bönderna utan tilldelas ett rum där vi skulle sitta hela dagen och alla personer vi skulle träffa fick komma in till oss. Det var nytt för i år.  Vi bönder skulle inte ges möjlighet att börja ha kontakt med varandra eller träffas. Så där och då hade jag ingen aning om vilka de andra bönderna var. Jag fick träffa så många jättetrevliga personer under dagen, alla entusiastiska och peppande. Dom berättade om programmet, inspelningen och vad som skulle hända framöver. Nytt för i år var också att de fyra som inte blev huvudbönderna skulle ha ett liknande upplägg där dom får dejta sina brevskrivare på Siggesta gård istället för hemma på gården.

Snygg man i korridoren
Jag träffade nog 8-10 personer under dagen. Alla poängterade att dom trodde på mig, att dom skulle stötta mig och att detta kommer bli såååå bra, sååå roligt.  Jag blev verkligen peppad. Med juristen gick jag igenom kontraktet, inga konstigheter helt rimligt och normalt. Nu måste jag vara tyst om min civilstatus ända fram till jul och inte berätta för någon hur det egentligen har gått med kärleken.

Mellan alla möten gick jag ut på toa, jag kikade mig lite extra omkring för att se om jag såg några av de andra bönderna, jag visste att det var tre till där samma dag och att de satt i andra rum på kontoret. Jag var verkligen nyfiken på vilka de andra var.
Jag drog mig bort mot toaletterna och just då kommer det ut en kille från en av toaletterna.  Våra blickar möttes, hej, hej. OMG han är skit snygg. En skiiit snygg man, mitt hjärta hoppade till, tänk om han är en av de andra bönderna? han är ju en riktig Marie kille. Såg bra ut, välklädd (skit snygga skor, varför ser jag alltid det?) hade en naturlig pondus och självsäkerhet. Om han är en av de andra....? Ja då kan det här sluta hur som helst. Fattar att vi inte fick ses innan. Detta är ju riktigt spännande.

Män i din ålder skriver inte brev
Många hade under dagen prata med mig om att det är en chansning att ha med en 50+ kvinna i programmet. Varför?  Jo för män i den åldern skriver inte brev. Tjejer skriver mycket mer brev, det är liksom naturligt, även yngre killar är mer vana vid sociala medier och det känns lätt att bara ”dra iväg” ett mail.  Med lite äldre män är det svårare. En riktig utmaning. Produktionens erfarenhet var att de kommer bli svårt. Du kan få 10 brev och du kan få 100 men förvänta dig inte att du ska få en låda fylld med brev. Det kan bli tufft. Men vi ska göra allt för att marknadsföra dig och så hoppas vi på att det finns lite modiga män där ute som vågar ta chansen att dejta dig. I all glädje fick jag allt en stor klump i magen. Detta hade jag inte alls tänkt på. De män jag känner är inte alls så. Det lät som om det kommer bli ett problem. Jag fattar. Här måste jag nog själv också vara aktiv.

Jag gick igenom nålsögat
Dagen gick och nu skulle jag bli grillad av psykologen, inget jag oroade mig för, jag känner mig aldrig obekväm i nya möten även om jag visste att jag skulle bli bedömd. Var jag lämplig, skulle jag palla trycket?
Sitter där i rummet och väntar, dricker lite kaffe, äter lite frukt.  Ja för de goda bullarna var inte att tänka på. Nu gäller det att hålla vikten om man ska dejta och synas på TV.
Handtaget trycks ner, dörren öppnas och ett huvud sticker in. Jag reser mig upp för att hälsa. Åh nej, det är han. Den snygga mannan i korridoren. Fan också, så han är psykologen. Och ring på fingret hade han väl säkert också. Där sprack det. Och det var väl kanske tur det! För annars hade det kanske inte blivet någon medverkan i Bonde söker fru för min del. Snygg var han i allafall, jäkligt trevlig och jag blev godkänd...
Dagen var slut. Fylld av förväntan och med kontraktet under armen beger jag mig hem mot Munkeberg igen. Jag längtade redan till att inspelningarna skulle börja.

Kommentera gärna:

  • Karolina • 21 november 2018 23:08:46
    Åh ska du vara med i nästa säsong igen? :) Det unnar jag dig verkligen, du var min favorit!
    Lycka till och ta hand om dig! Kram

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar